Leiding

Het leidingteam is de motor van een kampweek of -weekend. Vanaf mei zijn zij bezig met het uitwerken van alle bedachte spellen en activiteiten! En tijdens de kampweek zijn ze overal bij betrokken, of het nu is als post bij een spel, als actieveling die lekker mee rent bij het spel of natuurlijk bij het doen van de afwas! En zit je een keer ergens mee? Ook dan is de leiding er om je verhaal aan kwijt te kunnen. Er wordt niet verwacht dat je alles direct perfect doet. Je wordt erg goed door iedereen op weg geholpen en heb je de kans om hier je eigen weg in te vinden.

Naast al die mensen die de hele dag actief met de spellen en activiteiten meedoen, is er ook nog leiding die zorgt dat we genoeg te eten en te drinken krijgen. Zo zijn er mensen die koken en is er ook iemand die dagelijks naar de stad rijdt om alle boodschappen te halen! Wellicht een ideale rol voor jou als je niet zeker weet of je hele dag intensief met de kinderen om wilt gaan maar wel bij wilt dragen en van de gezelligheid wilt genieten.

Wat voor mensen zitten er dan allemaal in het leidingteam? Eigenlijk allemaal verschillende mensen. Maar iedereen vindt het leuk om een week lang met kinderen op te trekken! Ook houd iedereen van gezelligheid en is er (bijna) altijd wel ruimte voor een grapje met de medeleiding!

Heb je ervaring met kinderen nodig? Nee, het is zeker niet noodzakelijk om veel ervaring met kinderen te hebben. Er zijn er altijd wel mensen in het leidingteam die ook in het dagelijks leven met kinderen werken, bijvoorbeeld als meester of juffrouw op een basisschool. Deze zijn altijd wel aan te schieten als je het even niet meer zo goed weet. Het allerbelangrijkste is betrokkenheid, als je betrokken bent volgt de rest vanzelf wel.

Wat hou ik er aan over? Voor veel leiding is het kunnen neerzetten van een leuke kampweek voor de kinderen een grote motivatie om leiding te worden, dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je er zelf niets aan over kunt houden. Leiding zijn is een ideale manier om meer ervaring op te doen met kinderen en om een hoop leuke nieuwe mensen te leren kennen. Buiten dit is het ook voor jezelf een leuke week bomvol met spelletjes en gezelligheid!