Schuurkamp

KampschuurGrenzend aan het Kroondomein ligt midden op de Veluwe de Mariahoeve. Omgeven door uitgestrekte landerijen en een eigen bos bevinden zich op het eigen terrein een boerderij, een villa en een kampaccomodatie, ook wel kampschuur genaamd.

De term kampschuur doet geen recht aan het gebouw! Beneden vind je een prachtige ruimte met een podium. Hier kunnen de gaafste spellen met z’n allen worden gespeeld maar ook vinden we regelmatig een paar kinderen terug die verzonken zijn in een potje schaken of dammen.
KeukenGaan we iets verder, dan komen we in de keuken en de spoelkeuken. In eerste instantie natuurlijk het domein van onze koks maar als de afwas gedaan moet worden, dan mag jij er ook komen! Om te koken voor een grote groep kinderen heb je natuurlijk veel spullen nodig en je kunt dan ook een groot gasfornuis, een grote koelkast en diepvries en pannen & bestek in allerlei soorten en maten vinden in de keuken!
Tot slot zijn er beneden ook nog de douches die in 2013 helemaal vernieuwd zijn. Twee ruimtes (dames & heren gescheiden natuurlijk!) met elk 3 toiletten, 3 douches en 3 wasbakken!

SlaapzaalGaan we naar boven via één van de twee trappen, dan komen we op de slaapzalen. Stapelbedden maken hier de dienst uit! En ook hier geldt: de ene zaal is voor de heren en de andere voor de dames!

Op het buitterrein staat ook nog een gebouw dat we “De Stal” noemen, dit omdat hier heel vroeger de koeien stonden. Op de zolder van dit gebouw mogen we ook komen en het is dan de perfecte locatie voor bijvoorbeeld een spannend spelletje Weerwolven van Wakkerdam. En wil je je eens lekker uitleven, dan kan dat ook op ons grote voetbalveld en basketbalveld dat zich beiden pal voor de kampschuur bevinden!