Voorjaarsweekend 2019
(8-11 jr)

Fotoalbums voorjaarsweekend
(Alleen voor leiding en deelnemers. Je zult moeten inloggen met het wachtwoord dat je NA de kampweek van je hoofdleiding krijgt)

fotoalbum

 

Kroon gestolen tijdens de kroning!

De kinderen zijn uitgenodigd voor de kroning van de nieuwe koningin. Dit vond plaats op ons Middeleeuws kasteel Asselburght te Assel. Op vrijdagavond was het zover en stond alles klaar voor het feest. Tijdens de ceremonie slopen er 2 rovers naar binnen en hebben de kroon gestolen. Zonder kroon geen kroning! Je kan je voorstellen dat de prinses in tranen was…

Het feestelijke banket dat klaar stond, hebben we opgegeten. Daarna hebben we onze ridder-uitrusting gemaakt.  Er zijn zwaarden en schilden geknutseld. Wat was iedereen fanatiek met het ontwerpen van zijn eigen uitrusting. Met behulp van een riddertoernooi hebben wij ons voorbereid op het terugwinnen van de kroon.

Bij het kampvuur ontvingen we een brief van de rovers: we moeten maar liefst 100 goudklompjes betalen voor zaterdag 17:00 uur, anders verkopen ze de kroon aan een ander! Daarom zijn we snel naar bed gegaan om onze nachtrust te pakken voor de klus van zaterdag.

Op zaterdag waren we vroeg wakker. Daardoor hadden we extra veel tijd om goudklompen te verzamelen. Na het verhandelen van vee op de markt, smokkelden we het geld terug naar de bankier van Asselburght. Tijdens een potje weerwolven hebben we de rovers van Asselburght ontmaskerd. In de middag hebben we gebouwen gebouwd met behulp van casinospelen op de zwarte markt. Hiermee hebben we al het goud kunnen verzamelen om de kroon terug te kopen. We waren dan ook op tijd met ons verzamelde goud. De rovers zijn terug gekomen en hebben de kroon met ons geruild.

Het was groot feest, omdat de kroning toen plaats heeft kunnen vinden. We hebben fanatiek geholpen met de voorbereidingen (het koken, de versiering en het oefenen van optredens). Wat een talenten zaten er in deze groep! Het gerucht ging dat de koningin een grote liefde ontmoet had op het feest.

Zaterdagavond hebben we ook aandacht besteed aan de dodenherdenking. We hebben over vrijheid gepraat en een gedicht gelezen. De kinderen hebben mooie wensen en gedachten uitgesproken . Er zijn kaarsjes aangestoken en we waren 2 minuten stil.

Zondagochtend begonnen we met een kussengevecht. Dit was een groot succes. Tijdens het ontbijt vertelde de koningin dat ze niet goed had geslapen. Ze moest maar steeds aan die leuke ridder denken waar ze gisteren mee had gedanst tijdens het feest. Ze wist niet hoe ze hem weer zou kunnen vinden en daarom vroeg ze ons om hulp. Uiteraard wilde we haar graag helpen. Door middel van een speurtocht hebben we spellen gespeeld en letters verzameld. De letters samen zorgden ervoor dat we de ridder hadden terug gevonden. Wat was de koningin blij. Dit hebben we dan ook gevierd met een hartige taart bij de lunch. Na de lunch hebben we nog levend stratego gespeeld. Ook een favoriet spel van de kinderen. Tot slot hebben we samen terug gekeken naar het weekend en alle leuke momenten weer even terug gehaald. Voor iedereen was er een perkamentrol om de leuke stukjes voor elkaar op te schrijven en een mooie herinnering mee naar huis te nemen.

Wij kijken terug naar een leuk, gezellig en geslaagd weekend! Nu gaan we ons voorbereiden op de volgende kampactiviteit. Ga jij ook mee komende zomer?

Nog niet opgegeven, dan kan dat via het inschrijfformulier. Ben je dit weekend mee geweest en wil je toch ook in de zomer mee? Stuur dan een mail naar aanmeldingdeelnemer@jeugdkampendonbosco.nl Het inschrijfformulier hoeft dan niet opnieuw worden ingevuld.