Voorjaarsweekend 2022 (8-11 jr)

Op het moment dat ik dit schrijf is het een week geleden dat we dit kampjaar mochten aftrappen met het voorjaarsweekend! Met een klein clubje aan zowel leiding als kinderen hebben we een geweldige paar dagen gehad. Stiekem vonden veel het ook wel spannend, weer op kamp na twee jaar of voor de aller eerste keer, maar daar was bij het eerste spel op vrijdagavond al niets meer van te merken. Nadat we waren verwelkomt door astronaut Yuri, die ons vroeg om hem te helpen met het zoeken van verdwenen sterren, werd er  al superfanatiek gerend door iedereen, op zoek naar de juiste combinaties in Levend Memory. ’s Avonds konden we al lekker bij het kampvuur zitten, zelfs met muziek! Er werd nog niet erg meegezongen, dat kunnen we vast goed gaan oefenen voor de zomer.

De volgende dag werden we eerst wakker met een fanatieke ochtendgym, om te oefenen wat we moeten doen als we worden achtervolgd door aliens in de ruimte. Daarna gingen we vast op zoek naar alle sterren, die bij de kampschuur op de aarde waren gevallen en hebben we door de bossen gewandeld. We moesten die sterren natuurlijk goed bewaren, dus werden de sterren verdeeld onder iedereen. Nadat we het lievelingsspel van velen, Levend stratego, hebben gespeeld, werden we door de kookstaf midden in het bos getrakteerd op vliegende schijven, of zoals je ze thuis wel eens hebt: vers gebakken pannekoeken! Zelfs voorbijkomende wandelaars en fietsers waren jaloers hierop! Terug bij de kampschuur gingen we eens iets bedenken hoe we de sterren die we hadden gevonden, terug konden sturen naar Yuri in de ruimte. Daarvoor moesten we zowel spullen verzamelen, kopen, bouwen en knutselen. Bij dit Levend Kolonisten was iedereen ook weer superfanatiek, zó fanatiek zelfs dat de bank waar we spullen konden kopen falliet ging! Uiteindelijk konden we hiermee ook raketten knutselen om de sterren mee terug te sturen. Het wad tijd om ’s avonds maar weer eens met Yuri te bellen. Daarvoor moesten we wel héél goed signaal hebben, dus besloten we naar Radio Kootwijk te gaan. Alleen in plaats van Yuri kregen we een… andere rare persoon te zien! Het leek wel alsof hij op de maan was, in een rare maankrater, en hij gaf toe dat híj de sterren uit de ruimte heeft gehaald. Waarom? Hij kon niet slapen in al dat licht! Maar gelukkig had hij spijt, en vertelde hij ons hoe we de sterren terug konden sturen: gewoon in een enveloppe in de brievenbus! (Link toevoegen maar zonder het adres aan het einde) Het was al best laat, dus besloten we dit de volgende dag maar te gaan doen. Want: het was feest!

We begonnen met spelletjes en ontbijt (niet tegelijk 😉 ) op de slaapzaal, en nog één groot spel om de laatste sterren te verzamelen. Daarna hebben we alle sterren dus opgestuurd naar Yuri! Nog net voor alle ouders er weer waren, gingen we nog één keer fanatiek rennen, sprinten en tikken in het bos en namen we vast afscheid van elkaar. Wat hebben we een geweldig weekend samen gehad en ontzettend leuk om de meeste kinderen van de zomer weer terug te zien op kamp! 

De foto’s kun je hier zien!