Schuurkamp 2022
Week 3 (10-13 jr)

Fotoalbums Week 3
(Alleen voor leiding en deelnemers. Je zult moeten inloggen met het wachtwoord dat je NA de kampweek van je hoofdleiding krijgt)
fotoalbum

Hieronder een impressie van 2022

Ergens in een universum hier heel ver vandaan, werd er een nieuwe planeet gevonden: Astronomisch Assel. Om deze planeet te verkennen hadden we de beste astronauten van het land nodig, want dit konden de astronauten van Deebeetje zeker niet alleen! Om te testen of de astronauten klaar waren voor de ruimtereis, werden de zoekvaardigheden van de astronauten meteen al op de proef gesteld tijdens levend Stratego en ook moesten ze morsecode leren, voor het geval er iets mis zou gaan. Iedereen slaagde met vlag en wimpel, de ruimtereis kon beginnen!

Na een lange verkenningstocht op de planeet was het tijd om aan de slag te gaan. We moesten zoveel mogelijk grondstoffen verzamelen, waarbij we ons geld strategisch moesten inzetten om gebouwen te kunnen bouwen. Ook leerden we om dieren te verzorgen en te verhandelen, om zo geld te kunnen verdienen. Tot nu toe verliep alles voorspoedig… maar hey wat is dat nou? Zijn er dan toch vreemde wezens op Astronomisch Assel?! Er was een misdaad gepleegd en wij moesten het mysterie oplossen tijdens levend Cluedo! Voor onze astronauten was dat natuurlijk geen probleem, ze hadden de dader zo te pakken!

De volgende ochtend werden we wakker met een verrassing: de vreemde wezens hadden wraak genomen door al onze schoenen aan elkaar vast te knopen en over de planeet te verspreiden! Ook dit was natuurlijk geen uitdaging voor de astronauten, maar iedereen had zijn schoenen nog niet terug of het volgende probleem stond alweer voor de deur: een meteorieten regen! Gelukkig wisten de astronauten alle meteorieten te ontwijken tijdens levend Mario Kart en uit te schakelen voordat deze de planeet konden vernietigen.

Na al ons harde werk van de afgelopen week was het eindelijk tijd voor wat ontspanning. Tijdens het chaosspel konden we al onze creativiteit kwijt en ’s middags badderden we erop los in het zwembad. Nu konden we met een relaxt gevoel weer terug naar huis… maar wacht eens even! Wat is er met ons ruimteschip gebeurd?! De navigatie doet het niet meer en we moeten de raket eerst maken voordat we naar huis kunnen! Gelukkig weten onze astronauten de weg terug te vinden tijdens levend Ticket to Ride en nadat iedereen heeft meegeholpen om de raket te maken, zijn we dan toch eindelijk klaar om naar planeet aarde te gaan, maar natuurlijk niet voordat we ons avontuur af konden sluiten met een spetterend feest!

Het was een week vol avontuur en plezier waarin iedereen heeft bewezen fantastische astronauten te zijn. We zien jullie graag volgend jaar weer terug voor een nieuw en gezellig avontuur op Deebeetje-kamp.