Schuurkamp 2019
Week 2 (8-10 jr)

Fotoalbums Week 2(Alleen voor leiding en deelnemers. Je zult moeten inloggen met het wachtwoord dat je NA de kampweek van je hoofdleiding krijgt) fotoalbum

Een impressie van 2019

Nog voordat de deelnemers van week 2 zouden aankomen, was er spannend nieuws! De deelnemers hebben een brief gekregen waarin onze vriendin Wendil de kinderen vraagt haar te komen helpen. Er is namelijk een pakje van de koning gestolen op onze Middeleeuwse markt en Wendil is als schuldige aangewezen en opgesloten in de kerkers van het kasteel. Natuurlijk is ze onschuldig. Op zondag komen de kinderen aan op de markt waar alles gebeurd is. Nu blijkt al snel dat het niet zo makkelijk is om contact te leggen met de koning. We besluiten eerst elkaar en deze Middeleeuwse tijd wat beter te leren kennen.

Daarna besloten we naar de koning te gaan. Alleen we werden bij de poort van het kasteel al tegengehouden door twee poortwachters. Er werd gezegd dat we eerst iets voor het land moeten doen en we besluiten boer te worden. We hebben een boerderij gebouwd via het spel Levend kolonisten van Catan, ook hebben we hutten gebouwd en via Levend Stratego zijn we achter alle rangordes gekomen van boer tot koning.

De volgende dag kwamen we al iets dichterbij maar toen hoorden we van een ridder dat we van adel moeten zijn om de koning te mogen spreken. We besluiten ons hogerop te werken in de rangordes en helpen de smid met het maken van zwaarden en schilden. Trots en voldaan besluiten we relaxt te gaan zwemmen. Op het moment dat we terug kwamen, waren onze zwaarden gestolen! Gelukkig hebben we ze met een smokkelspel weer terug kunnen krijgen.

De volgende dag, toen we na een stevige fietstocht weer terug waren op de kampschuur, stond er een mysterieuze kluis. Om de kluis te kunnen openen, hadden we een viercijferige code nodig. Door ’s avonds de sfeertocht te lopen en de opdrachten daar goed uit te voeren, is het ons uiteindelijk gelukt om de kluis te openen! Het pakketje van de koning zat in de kluis samen met een brief van een anoniem persoon! In de brief stond dat de minstreel van de koning (hofmuziekant) de dader was!

Het is ons eindelijk gelukt om contact te leggen met de koning en omdat hij zo trots op ons was, kwam hij zelfs op bezoek bij onze dinershow! We hebben de koning alles verteld en uiteindelijk hebben we Wendil kunnen bevrijden en is de echte dader opgesloten.

Het was een spannende week, maar wat hadden we het gezellig! We zien jullie graag volgend jaar weer terug voor een nieuw en gezellig avontuur op
Deebeetje-kamp.