Schuurkamp 2019
Week 2 (8-10 jr)

Fotoalbums Week 2(Alleen voor leiding en deelnemers. Je zult moeten inloggen met het wachtwoord dat je NA de kampweek van je hoofdleiding krijgt) fotoalbum

Hieronder een impressie van 2022

De kinderen van week 2 ontvingen thuis een brief met een uitnodiging van Professor Tijdje uit Beeld om te helpen bij zijn supertoffe zoektocht naar ufo’s en buitenaards leven! Hiervoor werden we tijdens de week opgeleid tot echte ruimtereizigers, en gingen we naar verschillende uithoeken van het heelal.

Zondag werd er al snel begonnen met de opleiding tot ruimtereiziger. Nadat we een rondje over het terrein van het ruimtestation hadden gelopen, werden we gelijk getest op onze EHBO- en fietsvaardigheden. Gelukkig was iedereen geslaagd, en mochten we met z’n allen op onze ruimtemissie.

Iedere ochtend begonnen we met een filmpje van Professor Tijdje Uit Beeld en Professor Tijdje in Bed, die ons vertelden waar de missie die dag heen zou gaan. Maandag ochtend gingen we direct op pad in onze ruimteschepen naar de Verboden Planeet. We fietsten van opdracht naar opdracht over de heuse Neptuniaanse Woestijn, en als we alles goed beantwoorden werd ons de juiste weg duidelijk. Zelfs met wat pech onderweg (gelukkig was de Algemene Intergalactische RuimtereizigersBond snel ter plekke) ging onze eerste reis fantastisch!

s Avonds moesten wij ons verdedigen met laserpistolen, want ook dat is een belangrijke vaardigheid in de ruimte.

Op dinsdag zijn we bij Saturnus aangekomen. Deze mooie planeet wilden we wel even goed ontdekken, dus maakten we een flinke wandeling met een heuse “planeten-onderzoeks-koffer”, om bijvoorbeeld een grondtest onderweg te doen. Gelukkig kwamen we onderweg een paar koks tegen die hele lekkere vliegende ufo’s aan het maken waren. Als afscheid van Saturnus hebben we in de avond nog hele lieve, zachte aliens geknutseld.

Woensdag was een dag waarin we op de planeet een mooie boomhut gingen bouwen. Eén hele grote, met zijn allen. De middag was voor te gekke waterspelen. Heerlijk, zo’n planeet vol water!

Donderdag zijn we op bezoek geweest bij Jupiter. In een spel waarbij je moest zorgen dat je met je groepje naar zoveel mogelijk planeten kon reizen, kwam iedereen zijn kwaliteit goed van pas. Tickets kon je winnen door heel veel spelletjes te doen. Hierbij werd wel duidelijk dat we met veel slimme astronauten op pad waren.

In de middag kregen we een extra berichtje van onze astronauten. Want, eh… we werden het zwarte gat ingezogen. En zie daar maar eens uit te komen.

In het zwarte gat kwamen we gekleurde levensvormen tegen. Rood, Geel, Groen, Blauw, Zwart. Maar wie is te vertrouwen? Gelukkig hadden we aan het eind van de tocht het meetinstrument weer compleet zodat we ons uit het zwarte gat konden sturen.

Op vrijdagochtend zijn we naar de schaapskooi gefietst voor Levend Cluedo. Wel een bijzondere manier, want in de ruimtevaart wordt er afgeluisterd. Mocht de leiding je afluisterpraktijken ontdekken, dan werd je met hun waterpistool natgespoten.

Met een feestje tijdens de Bonte Avond hebben we de week afgesloten!