Schuurkamp 2019
Week 1 (13-16 jr)

Fotoalbums Week 1 (Alleen voor leiding en deelnemers. Je zult moeten inloggen met het wachtwoord dat je NA de kampweek van je hoofdleiding krijgt) fotoalbum

Hieronder een impressie van 2019

Help! Ons kasteel is behekst!

Dat was de hulpkreet die een tijdje terug werd geroepen. Een grote groep heksenjagers kwam hierop naar Assel afgereisd om ons mooie kasteel weer te ontdoen van de heksen.

Het begon zondag al goed. De heks had alles op z’n kop gezet – letterlijk! Stoelen hingen aan het plafond, mensen liepen op hun handen en het toetje werd voor het hoofdgerecht geserveerd. Wij dappere heksenjagers lieten zich echter niet uit het veld slaan en met frisse moed werd de ene na de andere uitdaging te lijf gegaan. Uiteindelijk wisten wij de vloek op te heffen en kwam alles weer op de juiste pootjes terecht. ’s Avonds werd een heksenproef uitgevoerd. Een van de hardwerkende kasteelbediendes werd verdacht. De welbekende waterproef werd gedaan en hij bleek uiteindelijk geen heks te zijn, maar wel kletsnat.

Maar de heks liet het er niet bij zitten. De dag erna bleek al ons geld verdwenen te zijn! Onze handelspartners wilden ook niets meer met ons te maken hebben. We hebben ver moeten reizen om nieuwe plekken te vinden om te handelen, maar het is ons gelukt! Dankzij onze slimme strategie hebben we onze schatkist weten te vullen. Uiteraard volgde die avond weer een heksenproef. Deze keer werd de oer-Hollandse weegschaal erbij gehaald. Helaas, ook deze keer bleek de kasteelbediende geen heks.

Op dinsdag troffen we bij het opstaan een kampschuur vol met monsters aan. De heks had een hele dierentuin aan fantasiewezens op ons losgelaten:

draken vlogen ons om de oren, serpenten kronkelden door de tuin en er zat een minotaurus op het toilet. Onversaagd hebben wij met monster na monster afgerekend, zonder ook maar een schrammetje op te lopen. Nadat de laatste draak verslagen was hebben we uiteraard weer onze verdenkingen geuit. Deze test was de vlieg test op een bezem. De verdachte bleek dat niet te kunnen. Weer geen heks.

Woensdag bleek een heel ander probleem voor ons te hebben klaarstaan: de pest. Iedereen zat onder de vlekken en bulten. We zijn maar direct richting de openbare wasplaats gegaan om ons schoon te spoelen. Toen dat niet helemaal leek te werken zijn wij te rade gegaan bij een aantal medische specialisten. Die hadden wel wat drankjes om onze ziektes op te lossen, maar die moesten we dan wel eerst zelf brouwen. Gelukkig was ook dat geen probleem voor de ingenieuze heksenjagers. De heksenproef was daarna ook duidelijk: de yoghurt test. Het slachtoffer heeft deze goed doorstaan, waardoor we nog steeds geen heks gevonden hadden.

De dag erna kregen we het bericht dat de paus was verdwenen. Daar zat natuurlijk de heks achter. We hadden eigenlijk niet zo’n zin om naar hem te gaan zoeken, dus zijn we vooral bezig geweest met onze eigen paus te kiezen. Daar moesten we dan weer eerst bisschoppen voor hebben, en daarvoor dan weer priesters, en zo ging het voort. Uiteindelijk hebben we alle officiele functies weer van een bekleder kunnen voorzien. Het was alleen zo’n gedoe dat we geen heksenproef meer hebben kunnen doen.

Vrijdag was het dan zo ver: we moesten de heks die dag vinden. Gelukkig was er nog 1 test niet gedaan: de glazen bol test. Alle verdachten die we nog niet hadden getest werden verzameld rond een glazen bol. Er stond hen natuurlijk een gruwelijk lot te wachten: emmers water. De echte heks zou dat aan zien komen en zich op tijd terug kunnen trekken, en zo door de mand vallen. Het plan was perfect en werkte dan ook! Wat bleek: we hadden niet 1 heks onder ons, maar 2. Het was de kookstaf. De heksen hebben vervolgens hun excuses aangeboden en als tegencompensatie voor alle vloeken een feestmaal voorbereid. We hebben de hele avond feest gevierd, gezongen en gedanst en zijn met een blij gevoel naar bed gegaan.

Op zaterdag zat er dan niets anders op dan weer richting huis te gaan. Het slot werd nog een beetje gefatsoeneerd en iedereen is richting huis gereden. En wat voor avonturen er in de toekomst gaan volgen? Dat is nog een groot mysterie…

Wil je de foto’s van deze kampweek terugzien? Kijk dan hier in het fotoalbum. Gebruik hiervoor het wachtwoord dat je van je hoofdleiding hebt gekregen.