Schuurkamp 2022
Week 1 (13-16 jr)

Fotoalbums Week 1 (Alleen voor leiding en deelnemers. Je zult moeten inloggen met het wachtwoord dat je NA de kampweek van je hoofdleiding krijgt) fotoalbum

Hieronder een impressie van 2022

Geheimen van de ruimte? Nu niet meer!

De ruimte zit vol met geheimen, mysteries, buitenaardse eigenaardigheden, oerpuzzels en wezens die de mensheid nog niet kent. Maar 17 dappere astronauten gingen onbevreesd de ruimte in om dat allemaal te veranderen!

Een vreemd signaal kwam uit de ruimte en is ontvangen op het Ministerie van Intergalactische Zaken van DeeBeetje. De kampschuur was helaas niet uitgerust om dat signaal te goed te ontvangen; er ontbraken delen. Gelukkig kon de nabij gelegen en goed genaamde Radio Kootwijk dat wel! Onze astronauten doken er op af. Daar aangekomen bleek helaas dat het signaal ook nog versleuteld was. Gelukkig waren onze knappe koppen prima codekrakers en de boodschap die ontvangen was klonk zo:

Beste MIZ van aarde 37, wij sturen deze boodschap vanaf het MIZ van aarde 38. Wij hebben jullie geobserveerd en zien dat deebeetje kamp erg leuk is bij jullie. Wij hebben zelf nog nooit een leuk kamp gehad, kom naar qwarton 6 als je ons kunt helpen.

Een duidelijk doel! Maar waren onze astronauten daar wel al aan toe? Een rigoreus bootcamp werd opgezet om iedereen te testen. Uiteraard bleek dat geen enkel probleem. Ook het volgende obstakel werd uit de weg geruimd: Het MIZ bezat namelijk geen ruimteschip en dat was binnen twee uurtjes opgelost en ware we in het bezit van een prachtig voertuig.

Dan was het eindelijk zo ver: we waren klaar om te vertrekken! Onze beste data analisten hebben een route bepaald. Vol goede moed starten we onze raketlancering. Na een klein rondje rond de zon gemaakt te hebben gaven we de bestemming in de computer in. In een mum van tijd waren we al aangekomen en wat bleek: we waren gewoon weer thuis! We hebben de route opnieuw berekend en toen zijn we alsnog op weg gegaan naar ons doel. De data analisten hebben we maar achtergelaten op aarde.

Na een goede nacht geslapen te hebben worden we wakker en alles lijkt een beetje vreemd. We zijn ’s nachts een zwart gat in gevlogen en nu staat alles op zijn kop, inclusief de tijd! Terwijl we naarstig naar een oplossing zoeken moeten we ’s ochtends al aan het kampvuur beginnen, krijgen we avondeten in de middag en hebben we sokken aan als handschoenen. Uiteindelijk vinden we onze weg wel naar buiten, en net als we de ochtendgymnastiek hebben gehad komen we weer in een normaal schema aan.

In onze haast om uit het zwarte gat te ontsnappen zijn we per ongeluk tegen een meteoriet aangevlogen. Ons schip is gecrashed en we moeten wat reparaties uitvoeren. Gelukkig zijn we gestrand op de planeet Apeldoornus waar ze een groot winkelcentrum hebben. We maken een kleine testvlucht en zijn zo weer op weg.

Dan komen we eindelijk aan bij Aarde 38. We leren de inwoners zonder problemen hoe leuk kamp kan zijn en iedereen is versteld. Hun MIZ gaat er voor zorgen dat er alleen nog maar kamp is op hun Aarde. Ze geven een groot feest om hun dankbaarheid te tonen. Na al die feestelijkheid besluiten we dat we toch nog wel terug naar onze eigen Aarde willen. Terwijl we de route zoeken blijkt dat Aarde 38 op de achterkant van de maan ligt! De hele omweg hebben we omgevlogen. We komen zonder problemen weer thuis aan, waar we allemaal een astronautendiploma krijgen. Na de uitreiking staat de familie al klaar om alle verhalen te horen en gaan we met een goed gevoel weer naar huis.