Najaarsweekend 2019
(15-17 jr)

Terug naar de jaren 80!

Ondanks dat de meeste deelnemers zich de jaren 80 niet konden herinneren bleek iedereen er wel een nostalgisch gevoel bij te hebben. Nadat iedereen was aangekomen doken we dan ook snel in de gepatenteerde TimeWarp en kwamen we in het verleden uit.

Dat begon direct goed. Onze eerste sprong landde ons rechtstreeks bij de Berlijnse Muur. We waren net op tijd om president Reagan’s speech bij te wonen. Niet lang daarna moest die Muur stuk. Nou, daar konden wij wel een handje bij helpen!

De ochtend erna waren we vroeg uit de veren om een spannende en natte wandeltocht te maken. Sommige vonden de sfeer erg lijken op de Goonies, anderen neigden meer naar Stranger Things. Onderweg kwamen oude relieken tegen, zoals casettebandjes en VHS-tapes. Uiteindelijk eindigde de speurtocht bij een grote arcadehal. Vol enthousiasme sprongen we in de antieke spellen, zoals Snake, Mario Kart en Donkey Kong. Ondanks dat iedereen een X-box controler gewend was konden we toch nog overweg met de oude joysticks.

Het eten ging gruwelijk mis, mede omdat de kookstaf de tafels voor een grote sjoelbak aanzagen. We moesten daarna snel douchen omdat we niet te laat wilden komen voor een eigen Live-Aid video: met de hele groep voor een goed doel dansen! Iedereen gaf 200%, waarna we allemaal lekker aan de disco gingen. We hadden de rolschaatsen overwogen, maar we wilden graag met bruikbare enkels weer naar huis.

En naar huis gaan ging gebeuren, die volgende dag. Maar niet voordat we nog lekker gekwartet hadden. En ook niet voordat we allemaal even opruimden. Het was een mooi weekend, maar de jaren 80 zijn voorbij met een reden. We waren allemaal blij om toch weer in good old 2019 te zijn!

De foto’s van het najaarsweekend vind je hier!