Voorjaarsweekend 2019
(8-11 jr)

Voorjaarsweekend 2019
8 t/m 11 jaar 3 mei t/m 5 mei 2019
Kosten voorjaarsweekend 2019 65 euro
Fotoalbums voorjaarsweekend
(Alleen voor leiding en deelnemers. Je zult moeten inloggen met het wachtwoord dat je NA de kampweek van je hoofdleiding krijgt)
 

 

Feest op Camping DeeFeestje!

Vrijdag 21 april 2017: de opening van het festivalseizoen! Kinderen checken in op Camping DeeFeestje, maar helaas is er op de camping geen plek. Er moet die avond in het hostel geslapen worden. Wanneer de bedden zijn opgemaakt en de ouders zijn uitgezwaaid wordt duidelijk wat er aan de hand is op de camping. De boze buren hebben de Rollende Rechter ingeschakeld om de feesten op de camping te stoppen. De kinderen hebben alleen dit weekend de tijd om de buren ervan te overtuigen dat feesten wel leuk kan zijn! Na een heerlijke maaltijd uit de foodtruck wordt kennisge  maakt met alles wat de camping te bieden heeft door middel van verschillende spelletjes. Daarna duiken we het bos in en spelen bij terugkomst nog een potje Weerwolven.

Zaterdagochtend beginnen we met ochtendgymnastiek en een stevig ontbijt, waarna we corveebingo spelen. Win je het afwassen, de zaal opruimen of de wc’s poetsen? Hierna moeten we natuurlijk wel zorgen voor verschillende attributen om ons festival te kunnen organiseren, dus we smokkelen een tent en verstoppen ons zodat de boze buren deze spullen niet kunnen stelen. Hierna eten we een heerlijke broodje knakworst. Na het vinden van goud in een groot potje Levend Saboteur maken we de mooiste lampionnen als versiering op ons festival. De mooiste creaties komen tevoorschijn! ’s Avonds wordt er nog een hoop heen en weer gerend, want het campingterrein blijkt vol te zitten met ratten en raven, en hier en daar zelfs een tijger! Na het avondeten is er goed nieuws: er is vanavond wel plek op de camping! Alle bedden worden verplaatst van het hostel naar de camping, en ook de boze buren worden uitgenodigd voor het slaapfeestje. In pyjama wordt een grote quiz gespeeld, en wordt er zelfs nog een kussengevecht gedaan. Zelfs de boze buren lijken dit eigenlijk wel gezellig te vinden!

De volgende ochtend worden we verrast met een ontbijt op bed. De camping wordt weer afgebroken, want vandaag moet het gebeuren: als de boze buren vandaag niet overtuigd worden, sluit de camping! Dat willen we natuurlijk niet, dus we onderhandelen met de boze buren en proberen nog zoveel mogelijk spullen voor ons festival te verzamelen. Er wordt gegokt voor meer geld, want hoe meer geld je hebt, hoe meer grondstoffen voor een festivaltent, geluidsinstallatie of foodtruck je kan kopen! Die middag is het dan eindelijk tijd voor de laatste poging de boze buren over te halen. We organiseren een heus festival met muziek, spelletjes en iets lekkers. En met resultaat: de boze buren zijn niet boos meer! Ze zien in dat feest heel gezellig kan zijn, dus Camping DeeFeestje hoeft niet te sluiten!

Wij kijken terug op een mooie tijd op Camping DeeFeestje! Zien we jullie van de zomer weer?

 

 

 

 

 

De foto’s vind je hier!