Tentenkamp (9-13 jr)

 

Eerstvolgende Tentenkamp 22 juli t/m 28 juli 2018
Kosten Tentenkamp 2018 130 euro

Fotoalbums Week 1a (Alleen voor leiding en deelnemers. Je zult moeten inloggen met het wachtwoord dat je NA de kampweek van je hoofdleiding krijgt) Fotoalbums

Op zondag hebben we kennis met elkaar gemaakt en elkaar beter leren kennen door vragen aan elkaar te stellen. We hebben het terrein op de camping onderzocht. Het ziet er gezellig uit, we weten waar we kunnen spelen en waar alle materialen zijn. In verband met de warmte hebben we vanmiddag rustig aan gedaan. Er zijn veel gezelschapsspelletjes gespeeld, er is geknutseld, gelezen en een mooi gebouwd (zie foto). Verder hebben we een uitdagende estafette gedaan. Tijdens het koken mochten er kinderen helpen. Dit hebben zij heel goed gedaan. Na het diner was het tijd voor spannend smokkelspel. Dit was een favoriet bij veel deelnemers. We hebben een leuke, gezellige eerste dag gehad.

Maandagochtend zijn we gestart met een bootcamp. Wat deed iedereen enthousiast mee. Na het ontbijt zijn we met de fiets richting onze wandeltocht gereden. Het was een mooie route langs het Kootwijkerveen. Onderweg werd onze lunch gebracht en hebben we kleine spellen gespeeld. Aan het einde van de middag mocht iedereen iets voor zichzelf kiezen. Er werden dromenvangers gebouwd, boten gebouwd, spelletjes gespeeld, gelezen, etc. Voor het diner kwam de foodtruck “Casa Burrito” langs en had heerlijke wraps voor ons gemaakt. In de avond hebben we Ticket to ride gespeeld. We moesten een route maken en hiervoor kleine opdrachten uitvoeren.

Dinsdag zou een warme dag zijn en daarom zijn we lekker rustig begonnen en hebben de bootcamp overgeslagen. Na het ontbijt zijn we zo snel mogelijk op de fiets gesprongen richting de kampschuur in Assel. Hier hebben we de hele dag doorgebracht. Eerst een spel in het bos gedaan (lekker hutten Bouwen) en daarna de lunch en het chaos spel in de koele stal. Het diner was een feest, omdat we patat aten. Daarna stonden ons nog veel dillema’s te wachten. We moesten keuzes maken waarbij we het gevolg nog niet konden bedenken. Bijvoorbeeld: Dilemma 2. Pasta of haargel? Hier kies je er een van. Vervolgens loop je de hoek om. Om te ontdekken dat je met je blote voeten door een bak met de door jou gekozen inhoud moet lopen. Een erg leuk en mooi bedacht spel dus. En een geslaagd einde van een mooie dag.

Woensdag zijn we de dag weer gestart met een bootcamp of een dans. Iedereen mocht zelf kiezen. Vervolgens zijn we naar het zwembad gefietst. Wat was het daar heerlijk afkoelen. We hebben ons hier lang vermaakt en waren dan ook op toen we terug op de camping waren. Na het eten zijn we daarom meteen gaan slapen.

Donderdagochtend na het ontbijt hebben we ons vermaakt met een bootcamp of een ochtend dans om eens goed wakker te worden. Net toen we het warm begonnen te krijgen, werd een mooi verhaal gevonden waarin een route beschrijving verstopt stond om de weg naar de kampschuur in Assel te zoeken, maar nu eens via een andere route. Hier hebben we eerst de warmste uurtjes doorgebracht in een koele ruimte met wat leuke spelletjes.
Samen met het schuurkamp hebben we vervolgens een heerlijk en super de luxe zes-gangen diner gemaakt in restaurant Deebeetje om dit natuurlijk ook allemaal zelf heerlijk op te eten! Het was gezellig met elkaar. Voor de jongens was er nog een leuke afsluiter om samen met de deelnemers van week 1 te voetballen.

Op vrijdag zijn we op tijd opgestaan om in de ochtend koelte naar een mooi bos te fietsen. Hier hebben we het pizzaspel gespeeld. We hebben veel pizza’s gemaakt en dollars verdiend. Omdat het weer een warme dag zou zijn en ons het zwemmen goed was bevallen, zijn we na de lunch weer in het zwembad gedoken. Dit was weer een groot feest natuurlijk. Toen we terug waren op de camping, hadden we bezoek. Twee bekenden van de leiding kwamen voor ons koken. Na het diner was onze bonte avond. Dit was een groot succes. Wat zitten er in deze groep veel acteertalenten! De dag sloten we af met het luisteren naar ons voorleesboek en het wachten op de maansverduistering. Het wachten duurde lang. Gelukkig hebben we uiteindelijk toch nog een deel gezien.

Zaterdag hebben we samen veel opgeruimd en een verjaardag gevierd.

Gedurende de week hebben we elkaar veel complimenten gegeven. Deze heeft iedereen aan het einde van de week in zijn boekje mee naar huis gekregen.

Tot volgend jaar!