Schuurkamp 2019
Week 3 (10-13 jr)

Schuurkamp 2019 – Week 3 10 t/m 13 jaar 4 augustus t/m 10 augustus 2019
Kosten week schuurkamp 2019 130 euro
Fotoalbums Week 3
(Alleen voor leiding en deelnemers. Je zult moeten inloggen met het wachtwoord dat je NA de kampweek van je hoofdleiding krijgt)
fotoalbum

 Met Radio DB de wereld rond!

Eindelijk is het dan zover: Radiostation DB stroomt vol met enthousiaste deelnemers van de prijsvraag. Want als radio-DJ heb je verstand van muziek, maar niet van het organiseren van festivals. Gelukkig helpen 22 enthousiaste kinderen ons deze week om het beste, grootste, mooiste en leukste festival te organiseren! Deze week reizen we daarom de hele wereld over om inspiratie op te doen tijdens verschillende feesten bij verschillende culturen. Om maar snel de eerste festiviteiten te leren kennen vertrekken we daarom op zondag te voet naar Mexico. Aangekomen in een Mexicaans bos bouwen we tortilla’s tijdens een spel. Na het eten worden attributen voor een typisch Mexicaans feest gesmokkeld en rennen we onze benen onder ons lijf vandaan tijdens een fanatiek potje voetbal. 

Op maandag zwaaien we Mexico vaarwel en reizen we door naar China. Hier maken we kennis met het Drakenbootfestival. We bouwen onze eigen boten en testen deze in de middag op echt water. Er worden hele goede boten gebouwd, want ze blijven allemaal drijven! De drukte in de grote steden van China leidt tot chaos, en chaos hebben we in ieder geval gehad in het bos daarna. Tijdens het grote chaosspel leren we onverwachte talenten kennen van elkaar. Maar in alle chaos blijkt ook dat degene die onze satéstokjes moet maken vermoord is.. De kinderen lossen de moord op, en kunnen als beloning een avond spelletjes spelen in het Chinese casino.   

Wakker worden met het Wilhelmus kan maar één ding betekenen: dinsdag zijn we in ons eigen kikkerlandje! We beginnen de ochtend met het vieren van de verjaardag van onze Koning met de traditionele Koningsspelen. Helaas hebben we in de middag ook echt Nederlands weer, maar met regenjassen aan kan de training van het Nederlandse leger gewoon door gaan. Met spellen als De vloer is lava, Ober-race en blind-vangbal hebben we een geweldige middag gehad! Het feest wordt ’s avonds doorgezet met een potje Levend Bingo en de grote Ik Hou van Holland-quiz.

Op een zonnige, Indiase zandvlakte spelen we op woensdag verschillende spellen. Zo rennen we rond met spugende koeien, roepen we “Ik ben een wortel!”, worden verschillende kinderen plots een kapotte broodrooster en genieten we van een heerlijke pannenkoekenlunch! Met een mooie toeristische route terug naar de kampschuur wordt inspiratie opgedaan voor de avond. In India vieren ze namelijk het Holi festival, wat gelijkstaat aan een explosie van kleur. Iedereen maakt die avond een kleurrijk schilderij, wat op het eind van de week als aandenken mee naar huis genomen kan worden. Er zitten echte kunstwerken bij!

Wanneer we in Amerika zijn, kan een bezoekje aan de grote stad natuurlijk niet ontbreken. We spellen een spel waarbij de paparazzi prachtige foto’s maakt en ook voorbijgangers niet veilig zijn voor de opdrachten. De rups wordt gedaan met grote, gespierde mannen, op verschillende plekken in de stad wordt de Macarena gedanst en er worden veel complimenten uitgedeeld door de deelnemers. Gelukkig is er ook tijd om snoepjes te kopen, want wat is nu een Halloween-feest zonder snoepjes? Die avond nodigen we verschillende griezels uit voor ons feest tijdens de spooktocht, en voeren we gekke opdrachten uit in het bos. 

Op vrijdag rennen we ons de benen onder ons lijf vandaan wanneer de Spaanse en Italiaanse maffia tegen elkaar strijdt. Om bij te komen van deze inspanning bouwen we prachtige gebouwen van spaghetti. Gelukkig is iedereen snel opgeladen, want de rest van de dag wordt het zwembad bezocht. Die avond vieren we ons eigen feest met verschillende optredens en een echte disco! Het was nog lang onrustig..

Zaterdagochtend hebben niet alleen de deelnemers, maar ook de leiding iets meer moeite om uit bed te komen. Het is ook wel jammer dat we na een hele wereldreis weer afscheid van elkaar moeten nemen! Gelukkig hebben we nog genoeg energie over voor een renspel in het bos en zwaaien we elkaar rond het middaguur gedag.

Wat was het een fijne week! Wil je niet nog een jaar wachten op Deebeetje-kamp? Dan zien we je graag op 23 september tijdens het Deebeetje-festival!