Schuurkamp 2018
Week 2 (8-10 jr)

Schuurkamp 2018 – Week 2 8 t/m 10 jaar 29 juli t/m 4 augustus 2018
Kosten week schuurkamp 2018 125 euro
Fotoalbums Week 2

(Alleen voor leiding en deelnemers. Je zult moeten inloggen met het wachtwoord dat je NA de kampweek van je hoofdleiding krijgt)

Fotoalbums

Het is feest, want de jeugdkampen van DeeBeetje bestaan 50 jaar! Een uitstekend moment om te kijken hoe er vroeger feest werd gevierd, zoals bij de oude Halli-Galli-kampen.

Na een spetterende ontvangst gaat het dan beginnen! We wandelen eerst door de omgeving om die (en elkaar) te leren kennen. Daarmee leren we direct dat er in de buurt Romeinen zitten, en die houden helemaal niet van festival vieren! Gelukkig krijgen we ’s avonds een mooi optreden van de gebroeders Blokbouwtrix. Althans, dat was de bedoeling, want wat we te zien krijgen stelt eigenlijk niets voor! Zouden die Romeinen hier iets mee te maken hebben?

Maandag zijn we direct aan de slag gegaan om dit uit te zoeken! Als opwarming doorlopen we een zeskamp, wat natuurlijk geen enkel probleem is voor ons als Halli-Galliërs. Daarna krijgen we de tip dat er Romeinen in het zwembad zouden zijn, dus doorzoeken we dat grondig. Alle Romeinen die we vinden worden ondervraagd en vervolgens terug naar Rome gestuurd. ‘S avonds neemt het volgende artiestenduo het podium, maar ook deze keer valt alles in het water. Hebben we teveel water mee teruggenomen uit het zwembad? Of hebben we dan toch niet alle Romeinen gevonden?

Het mysterie wordt op dinsdag verder onderzocht. Eerst moeten we wel even uitzoeken wat er met de sokken is gebeurd, want iedereen heeft ongelijke setjes aan. Daarna een grote fietstocht naar een verafgelegen druideverzamelplek. Hier hopen we een drankje te krijgen dat onze artiesten top kan laten presteren. We verzamelen alle ingrediënten en keren huiswaarts. Daar krijgen we het volgende optreden, dit keer van K-twix. Hun zang is helaas niet wat het geweest is. Dan vertelt onze eigen druide Vergeetnix dat geesten misschien de reden zijn voor de mislukte optredens! We gaan direct op pad om te kijken wat er mis kan zijn. Na een paar aanvaringen met overleden Romeinen en Galliërs krijgen we nog wat ingrediënten mee om een sterke toverdrank te brouwen.

Woensdag krijgen we dan bericht dat die vervloekte Romeinen weer terug zijn! We gaan snel het bos in om vestingen te bouwen om ze te weerstaan. Daarna bezoeken we een handelsbazaar om ons dorp nog meer aan te vullen. Na een hoop heen en weer gehandel zijn we er van overtuigd dat ons dorp veilig is, en richten we ons weer op het toverdrankje. Helaas moeten we om dat te brouwen in een ander dorp zijn. Dat gaan we morgen doen, maar eerst krijgen we nog een optreden! Deze keer is het aan Larsterix, en hij vermaakt ons met zijn spetterende optreden. Dat is, als je met vermaken in slaap vallen bedoelt, en met spetterend saai. Toch kunnen de Romeinen het niet zijn. Maar wie dan wel?

Donderdag nemen we dan de grote reis naar het dorpje Apeldoorn. We vermijden Romeinse patrouilles en komen veilig (maar wel een beetje nat) aan. Nadat we opgedroogd zijn gaan we het dorpje in. We moeten hier zeven druides vinden, ieder met eigen extra ingrediënten. Daarna krijgen we een groen soepje dat onze artiest er weer bovenop moet helpen. Het slachtoffer is Joppentapper Mop, die het in een keer achterover slaat. Daarna vertelt hij de slechtste grappen die ooit gehoord zijn. Zelfs een toverdrankje kon hier niets aan doen!

Dan krijgen we op vrijdag een belangrijke hint. Blijkbaar zijn er verdachte zaken aan de gang op kamp, en verschillende personen zijn er bij betrokken. We luisteren de gesprekken af en komen er zo achter dat de leden van de kookstaf de echte boosdoeners zijn! We overmeesteren ze en binden hen vast. Na een duchtige ondervraging komt de waarheid dan naar boven: ze hebben de artiesten vergiftigd omdat ze zelf niet mee mochten doen met de optreden! Nadat de hoofdleiding stevig wordt toegesproken door de Halli-Galliërs zijn ze bereid om de kookstaf ook op te laten treden. We bereiden de laatste feestavond voor en alle optredens worden nu wel echte successen!

Nu het mysterie is opgelost en alle artiesten hun kunsten weer kunnen vertonen is het tijd om af te sluiten. We ruimen nog even onze festivalspullen op en dan zijn de ouders er alweer.