Schuurkamp 2018
Week 1 (13-16 jr)

Schuurkamp 2018 – Week 1 13 t/m 16 jaar 22 juli t/m 28 juli 2018
Kosten week schuurkamp 2018 125 euro
Fotoalbums Week 1 (Alleen voor leiding en deelnemers. Je zult moeten inloggen met het wachtwoord dat je NA de kampweek van je hoofdleiding krijgt) Fotoalbums

Festival summer school succes

Op zondag 23 juli ging dan eindelijk de Festival summerschool van start . Er stonden 34 studenten te springen om de opleiding te mogen beginnen. Het doel was om aan het einde van de week een eigen festival te organiseren, maar om dat te bereiken, zijn we eerst op bezoek geweest bij ander festivals. Zo zijn we de zondag begonnen met carnaval. Een groot feest, confetti bij het eten en vooral veel gezelligheid. Een flinke dosis goede ingrediënten om mee te nemen naar het eigen festival.

Maandag hebben we een kijkje genomen bij het beeld en geluid festival. Door middel van een geluiden fiets speurtocht zijn de kinderen naar het kootwijkerzand gefietst. Vanuit de uitkijktoren konden we Radio Kootwijk in de verte zien liggen. Na een lekkere lunch boven op de toren was het tijd om baas te worden van een eigen televisie zender. De bedoeling was om programma’s te verzamelen en daarmee een mooi vullende tv week programma te maken. Na al dat harde werk is wat lekkers wel weer verdient!

Na een nachtje heerlijk slapen, was het tijd voor de bootcamp als ochtendgymnastiek. En dat past geheel in het thema van healthyfest. In de ochtend zijn we alvast bezig geweest voor de volgende dag, namelijk het foodfestival.  Ieder groepje mocht iets lekkers bedenken om te gaan koken. Hiervoor moesten ze zelf een boodschappenlijst maken. Met deze boodschappenlijst zijn we naar de Eglantier gefietst. Onderweg zijn we her en der wat regen tegen gekomen, maar dat kon de pret niet drukken. In Apeldoorn konden we gelukkig even wat opdrogen bij Don Bosco Centrum De Maten. Na de lunch was het tijd voor de boodschappen en even wat eigen inkopen. Door de regen was iedereen toch wel wat vermoeid, dus lekker op tijd weer terug naar de kampschuur en onder de warme douche. Kleren allemaal in het drooghok en tijd voor een lekkere chill avond.

Woensdag heeft de hele dag in het teken van Food Festival gestaan. In kleine groepjes is er lekker geknutseld en eten voorbereid. Tussendoor werd er nog eens wat spelletjes gespeeld en uiteindelijk hebben we een geweldige avond gehad! Wat een prachtige kraampjes en lekker eten heeft iedereen gemaakt.

Het laatste festival dat we gingen bezoeken was het Fanthasyfest. We zijn op bezoek geweest in de fantastische tuinen van Paleis het Loo. Ook mochten we even een kijkje nemen in de stallen. Uiteraard kon in de avond de spooktocht niet ontbreken. We hebben een bezoek gebracht aan de doden, die door een magisch drankje weer even bij ons kon de zijn.

De laatste dag was het dan zo ver, het festival van de kinderen. We zijn de dag gestart met zwemmen, lekker ontspannen! Bij terugkomst werd het eten voorbereid waar we gezellig vijf gangen dinner hebben gehad. Voor het grote feest los barstte, hebben we nog van het talent van verschillende kinderen mogen genieten tijdens de bonte avond. Uiteraard kan deze fantastische week alleen maar worden afgesloten met een ontzettend gezellige dans avond.