Najaarsweekend 2018
(15-17 jr)

Heb jij zin in een weekend vol actie en gezelligheid?
Zoek niet verder!

Najaarsweekend 2018 19 oktober t/m 21 oktober 2018
Kosten najaarsweekend 2018 65 euro
Fotoalbums Najaarsweekend
(Alleen voor leiding en deelnemers. Je zult moeten inloggen met het wachtwoord dat je NA het weekend van je hoofdleiding krijgt)
Fotoalbums

Dromen zijn bedrog!

Tijdens het najaarsweekend werd de kampschuur voor even omgetoverd in een waar wetenschappelijk onderzoeksstation. Onder begeleiding van het capabele Dromen Bedrog  (DB)-team werd er uitvoerig onderzoek gedaan naar nachtmerries. Na een openingstest of  de deelnemers hier wel fysiek en mentaal fit klaar voor waren werd het al snel tijd om te gaan slapen.

De eerste nachtmerrie diende zich direct aan: kennismaken met allemaal vreemden! Gelukkig kon dit onder het genot van een spelletje trefbal aardig opgelost worden. Maar we waren nog niet klaar of de volgende nachtmerrie stond voor de deur: verdwaald in Apeldoorn! In het donker hebben we rondgezworven om te zoeken naar een uitweg. Toen we die eindelijk gevonden hadden, bleven de nachtmerries even stil: een kleine prettige droom sloop er bij ons in.

Maar toen we ontwaakten uit die droom konden we niet geloven dat de volgende nachtmerrie alweer begonnen was. Dit keer waren we allemaal hoog bejaard! Gelukkig was er wel een seniorenprogramma aanwezig, dus we hoefden ons niet te vervelen.  Eenmaal terug op onze echte leeftijd hadden we nu wel honger. We hadden al een stapel heerlijke pannenkoeken gezien! Wat bleek: daar moest een formulier voor ingevuld worden! Soms niet 1, maar wel 3, allemaal voorzien van handtekeningen van iedereen en de hond. Het duurde dan ook even, maar uiteindelijk zaten onze buiken vol. Om zoiets als dit nooit meer mee te maken, hebben we een aantal pompoenlichten gesneden die afwerend werken voor regeringsambtenaren. Dan was het tijd voor een quiz, maar omdat ook dit een nachtmerrie was, bleek het beter om niet te winnen! De winnaars eindigden uiteindelijk helemaal onder de smurrie. We hebben nog een kleine excursie naar een donker bos gedaan om daar een spookachtig mysterie op te lossen, waarna we in een wel heel vreemde nachtmerrie terecht kwamen: een feest. Waarschijnlijk waren we in de dromen van de buurman en buurvrouw van het voorjaarsweekend terecht gekomen!

Na wederom een wat prettigere droom kwamen we uit in een heel vreemd land: waar je alle regels moet volgen maar niemand je verteld wat de regels zijn. Het werd proberen, proberen en heel veel opnieuw proberen, maar uiteindelijk zijn we geslaagd. Daarna begon de zwaarste nachtmerrie van ze allemaal: wakker worden, opruimen en naar huis gaan.