Hoe is een week op tentenkamp?

Eerstvolgende Tentenkamp 22 juli t/m 28 juli 2018
Kosten Tentenkamp 2018 130 euro

Tentenkamp….hét kamp voor de echte avonturiers! Slapen in kleine tentjes, zelf je potje eten koken en boordevol leuke en spannende spellen. Lees hieronder maar eens snel verder wat het Tentenkamp jóu te bieden heeft!!!!

Voor het tentenkamp hebben we de beschikking over een hele grote groepstent met houten vloer. Bij mooi weer gebruiken we deze tent niet zo heel erg veel, maar bij regen kun je er prima met z’n allen in eten, je kunt er leuke spellen in doen en ook voor een bonte avond is deze tent prima geschikt.

Koken op tentenkamp gaat natuurlijk een beetje anders dan in de kampschuur. Er is geen kookstaf dus de leiding en als je dat leuk vindt, ook de deelnemers mogen zelf kokkerellen. Speciaal daarvoor is er een keukentent. In de keukentent ontbreekt het ons aan niets. Er is een koelkast, er zijn kooktoestellen en de pannen, borden, bestek e.d. kun je ook daar vinden.

Eten doen we, als het even kan, natuurlijk buiten. Tentenkamp heeft eigen tafels en banken en daar kun je met een kleine groep, maar ook met een grote groep gezellig aan zitten. Niet alleen om te eten, maar ook om spelletjes aan te doen of groenten snijden voor het eten. Kortom, heel handig dus. En heb je ’s avonds kampvuur? (En bij mooi weer hebben we dat elke avond) Dan zetten we de banken in een kring er om heen en kun je prima zitten. Om marshmellows te roosteren bijvoorbeeld, of je speelt een potje weerwolven.

Om te slapen hebben we natuurlijk geen slaapzaal en ook de stapelbedden ontbreken, maar daarvoor in de plaats krijg je een gezellige tent. In de tent is ruimte voor zes tot acht personen, maar je slaapt er maar met vier. Dan heb je tenminste ruimte voor je eigen spullen. Jongens en meisjes slapen ieder in hun eigen tenten en ook voor de leiding zijn er aparte tenten.

Omdat we in de omgeving van Assel blijven is het natuurlijk heel gemakkelijk om met de fiets naar dezelfde locaties te gaan die ook bekend zijn als je op schuurkamp mee gaat. Je moet dan denken aan de zandverstuiving op het Kootwijkerzand en het zwembad. Maar het kan ook zo zijn dat je een keer naar “De Vijfsprong” gaat om daar een spannend bosspel te spelen. Want de activiteiten op tentenkamp zijn bijna het zelfde als op de kampschuur. Dus lekker een potje voetballen of levend stratego in het bos, maar ook creatief aan de slag of gezelschapsspelletjes spelen.

Voor de toiletten en de douches maken we gebruik van de faciliteiten van de camping. En als je geluk hebt, scheelt dat ook weer in het corvee! Al blijft er natuurlijk altijd de afwas die gedaan moet worden.

Ben je tussen de 10 en de 12 jaar oud? Ga dan met ons mee op tentenkamp want we hebben dit jaar de beschikking over een hele nieuwe kampuitrusting. Jij bent dan in ieder geval de eerste die in de nieuwe tenten gaat slapen.

Bekijk ook onze folder!